9 Şubat 2007 Cuma

HURMA

Yöresel bişey gümüşhanede buna hurma derler bende annecimden öğrendim Çok güzel bir tarif çokta kolay Aslında yağda kızarn şeyleri ben pek sevmem ama bunu çok seviyorum Çokta kolay kesinlikle yağ çekmiyor
Malzeme
2 yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvıyağ
4 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Bu ölçülerde yapın hamuru rendenin ince tarafıyla ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuyru uzun bir şekilde rendeye bastırun sonra kıvırarak rulo yapın kızgın yağda kızartın Afiyet olsun

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Ozlem,
Ben de Erzurumlu olarak hurmayi cok iyi biliyorum.. Cocukken annem birisin gelecegi haberini alir almaz hurma yapar kizartir iki dakikada(elbette iki dk degilde) onune getirirdi..Tadi hala damagimda.. Annem el yordamiyla yaptigi icin hic tarif almamistim.. Tarifiniz icin cok tesekkurler... Blogunuza diyalog yemekleri sayesinde geldim.. Cok guzel tarifleriniz var.. Hic durmadan tariflerinizi not edip durdum...Size mutluluklar diliyorum.. Sevgilerimle...Ozlem :)