21 Mart 2007 Çarşamba

İNCİRLİ KEK

İncirli kek severmisiniz bilmem ama ben bayılıyorum .Tarifini sevgili benim mutfağım Asya hanımdan aldım. Bi çok kez yaptım ama siteye eklemek bu güneymiş kısmet .Bence sizde deneyin

Malzemeler

keki icin
10 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
serbeti icin gerkli malzeme
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
muhallebesi icin gerekli malzeme
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saatbekletin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bir arkadaş yapmıştı harika idi tadı tavsiye ederim