30 Kasım 2006 Perşembe

KEŞKÜL


MALZEME
1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı nişasta
2 Yemek kaşığı pirinçunu
2 Yemek kaşığı toz badem
3 Yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzerini süslemek için file badem
YAPILIŞI
Süte şekeri ekle 1 Çay bardağını geri al Bunda nişasta ve pirinç ununu ez Kaynayan süte ilave et kıvama gelincede Bademi hindistan cevizini ilave et kaselere paylaştır (bademleri sıcak suda kabuklarını soy fırında kurut blendırla un haline getir) Üzerini istediğin şekilde süsleyebilirsiniz bende file badem yoktu böyle hazırladım. Umarım beğenirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Blogunuzu tam anlamıyla gezemedim. Zaman içerisinde tekrar tekrar, gezmek isterim. Tarifleriniz ve görüntüleri muhteşem. Çok titizsiniz, çalışmalarınız takdire değer, kutlarım.