2 Eylül 2014 Salı

İmam sarığı


Merhabalar nasılsınız ben çok iyiyim dolu dolu bir yaz tatili geçirdim.
Kızlarım için de benim için de çok güzeldi diyebilirim.
Hep söz veriyorum artık daha sık tarif yayınlıyacağım diye ama sözümde bazen duramıyorum. şimdi de çok enerji doluyum bu kış güzel geçecek gibi geliyor ama hayırlısı diyelim.
Çok ama çok heyecanlıyım prensesim Elifnaz'ım okula başlıyor inş çok başarılı öğrencilik hayatı olur.
Gelelim tarifimize imamın sarığı:)
Biraz uğraştırıyor olsa da yemesi de yapması da güzel:)

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı su

Krema

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Üzerine:
  • 80 gr. bitter çikolata
Kenarlarına:
  • hindistancevizi
yapılışı.......

  1. Yumurta ve şeker iyice çırpılır..diğer malzemeler(un ,su,kab.tozu,vanilya,kakao) da eklenerek çırpmaya devam edilir.
  2. yağlı kağıt serilmniş fırın tepsisine yayılır.önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında pişirilir..
  3. kek pişip soğuduktan sonra bardakla yuvarlaklar kesilir...tahmini 20 yuvarlak çıkmaktadır.
  4. krema malzemleri karıştırılarak pişirilir...ılınmaya bırakılır..
  5. kekin yuvarlaklarından biri alınır....krema konulur..diğer kek üzerine kapatılır....etrafınada krema sürülür ve hindistan cevizine bulanır....
  6. diğer bütün kekler bu şekilde yapıldıktan sonra en son üzerlerine benmari eritilmiş bitter dökülür..
not...
  1. bardağınızın büyüklüğüne göre kek parçalarınız artıp eksilebilir..
  2. yuvarlak kekler ortadan kesilmiyor...tek bir yuvarlağa krema sürülüp diğer bir yuvarlak üzerine kapatılıyor..
  3. yaklaşık 10-11 gibi pastalarınız oluyor...
  4. Yuvarlaklar dışında kalan artan kekleride truf yapabilirsiniz,

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yaptım ben bu pastayı çok uğraştırıcı bir daha aslaaaa