9 Temmuz 2014 Çarşamba

Mantarlı Tavuk dolması


Malum Ramazan  iftar davetleri oluyor .Benim için sunum her zaman çok önemli fakat İftar davetlerinde sanki daha gösterişli yemekler arıyoruz. Bu da onlardan birisi diyebilirim.Pilav yanında sunum harika oluyor.
Günler çok uzun yaz sıcakları nasıl oruç tutulacak diye dertlenirken Ramazan yarılandı bile.Sen yeterki niyet et Rabbim sabrını da mükafatını da veriyor
Gelelim tarifimize

Malzemeler
4 Adet tavuk but fileto
 250 gram mantar
 1 adet sivri biber
 1 adet soğan
 1 kase kaşar (rendelenmiş)
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 çay kaşığı karabiber, pul biber
Sos için:
 1 kaşık tereyağı
 1 kaşık biber salçası
 1 kaşık un
 Yarım bardak su
Yapılışı
Soğanı soyup kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip şapkaları ile birlikte ince ince doğrayın. Sivribiberleri de ince doğrayın. Kıyılmış soğanı yağda kavurun. Mantarları ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Mantarlar suyunu salıp çekene dek kavurun. Ocaktan indirmeye bir dakika kala tuzunu ve baharatını ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tavuk butlarını  kasabınıza alırken incelttirin. Her tarafını birkaç tutam tuzla ovun.
Her filetonun üzerine mantarlı karışımı yayıp üzerine de 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Rulo şeklinde sarıp kürdanla birkaç yerinden sabitleyin. Kalan filetoları da aynı şekilde hazırlayın. Tavuk ruloları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
Sos için fırında pişen yemeğin suyundan birkaç kaşık alıp salçayı bu suda inceltin. Tereyağını un ile kavurup salçalı suyu ilave edin. Kıvamlı bir sos elde edene kadar karıştırın. Ocaktan alıp baharatla tatlandırın. Fırında pişirmiş olduğunuz tavuk ruloların folyosunu çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Sosunu üzerine dökün. Tekrar sıcak fırına verip üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak servis yapın.