16 Aralık 2011 Cuma

Çikolatalı Fındıklı Biskoti


Biskotilere bayılıyorum diyebilirim.Biskoti uzun süre dayandığı için elinin altında olsun, nescafe içerken atıştırmak içindir demi.Ama bizim evde öyle olmuyor işte ,yapınca bitiyor hemencecik :)) Birazını annemlere götürüyorum vermezsem asla duramam.Daha öncede birçok defa yapılmış ama başka bir çok tarifimde olduğu gibi akşama kalınca resimlenemeden bitiveriyor.
Makinem profosyenel makine olmadığı için ışık yönünden çok muzdaribim.İlave ışık da aldım ama çözemedim. Gün ışığında çekilen resmi tutturamıyorum.Resim kötü oluncada içimden paylaşmak gelmiyor.Tarif çok güzel olsa bile.
Malzemeler
125 gr margarin
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
1 çay bardağı fındık kırığı
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı perça çikolata damla çikolata büyüklüğünde.

Yapılışı


Şeker hariç kuru malzemelerin tamamını eliyoruz.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz.
Daha sonra hafifçe çırpılmış yumurtaları ekleyerek karıştırma işlemini sürdürüyoruz.
Kuru malzemelerden oluşan karışımı tahta bir kaşık yardımı ile yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek bütünleşmesini sağlıyoruz.
Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde ediyoruz.Son olarak fındığını ve çikolata parçalarınıda ilave ediyoruz.
İki eşit parçaya bölerek elimizle uzun ve oval bir şekil verip küçük ekmekçiklerimizi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Bu aşamada şekil verirken fazla bastırmamakta fayda var çünkü zaten pişerken hafifçe yayılma oluyor. Pişen keki tel ızgara üzerinde 20 dakika soğutuyoruz.
Ekmek bıçağı yardımı ile yaklaşık 1 cm’lik dilimlere bölüp tekrar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 25-30 dk. daha pişiriyoruz.

6 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım,
Şu an nestcafe içiyorum yanında olsa hiçç fena olmazdı:)
Sevgilerimle...

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.

Unknown dedi ki...

Bende her yaptığımdan anneme bir tabak gönderirim.
Çok beğendiklerindede nasıl mutlu ouyorum anlatamam..:))
Kahvemin yanına alıyorum bir tane..
Ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık yapmak istiyorum bende.yanlız şekeri hangi aşamada eklicez onu anlamadım yazarsan sevinirim yapmak isterim çünkü.birde evde damla çikolata var o da olur mu?cevaplarsasn sevinirim.ellerine sağlık

ozlemhan dedi ki...

Arkadaşım ilk önce şeker,yumurta ve margarin iyice karıştırılır şeker eriyinceye kadar.Daha sonra diğer malzemneler ve son olarak tabiki damla çikolatada olur markette satılan çikolatalarıda küçük küçük doğrayabilirsin.Ben parça çikolata alıyorum eminönünden pastaların arasınada kullanıyorum.

oakleyses dedi ki...

nike tn, jordan pas cher, polo lacoste, coach purses, longchamp pas cher, ray ban uk, north face, new balance, lululemon canada, true religion outlet, timberland pas cher, vans pas cher, burberry pas cher, true religion jeans, nike roshe, michael kors pas cher, oakley pas cher, nike free run, ray ban pas cher, polo ralph lauren, nike blazer pas cher, hogan outlet, sac hermes, michael kors outlet, true religion outlet, mulberry uk, nike air force, sac vanessa bruno, converse pas cher, guess pas cher, louboutin pas cher, ralph lauren uk, true religion outlet, hollister uk, hollister pas cher, michael kors, sac longchamp pas cher, north face uk, air max, nike air max