10 Ocak 2011 Pazartesi

Tavuk sarma


Yılbaşı gecesi yaptığım bu tavuk sarmanın tarifini sizlerlede paylaşmak istedim ben çok seviyorum.Misafir içinde şık oluyor.
Malzemeler
2 tavuk göğsü (Kasapta inceltilmiş)
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı köri
6-7 diş sarmısak rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk adetine göre kaşar dilimi.
Üzerine serpmek için yarım su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı kasapta inceltilmiş tavukları bir kabın içerisine alıp içine tüm baharatları koyup karıştırıyoruz üzerini kapatıp dolapta 6-7 saat dinlendiriyoruz. daha sonra tavukların içerisine kaşar dilimi koyup sarıyoruz üzerine kürdan batırıyoruz açılmaması için. Fırına veriyoruz pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerlerine kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırına veriyoruz 5 dakika sonra kapatıp sıcak servis yapıyoru.

6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

sunuma bayıldım doğrusu.eriyen kaşar harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ellerine saglik canim nefisss görünüyorlar.. sevgiler..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Çok severim tavuk sarmayı seninkilerde harika olmuş

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Yılbaşına ancak böyle süslü bir tarifle girilirdi tabii, yakışmış. Elinize sağlık.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ay nasilda leziz görünüyor canim çekti hele o kasarlarin erimesi of of,ellerine saglik,sevgilerimle.

chenmeinv0 dedi ki...

christian louboutin shoes
ghd hair
mavericks jerseys
ugg boots uk
ralph lauren uk
coach factory outlet
true religion outlet
michael kors handbags
hollister clothing store
juicy couture handbags
chenyingying20161019