22 Haziran 2009 Pazartesi

Limonlu Cheesecake




Cheescake bayılan birisi olarak ailede hiç kimse yemediği için bende sıkça yapamıyorum.
2 hafta öncesinde arkadaşlarım gelecekti bende onlara yaptım onlarla birlikte bende doya doya chesecake yiyeyim diye. Daha önce çilekli yapmıştım bu defa limonlu yaptım Ay harikaydı aklıma gelince yine ağzım sulanıyor.

Malzemeler:

800 gr. Labne peynir
4 yumurta
1.5 subardağı şeker
1 kutu(200ml) krema
3 kaşık un
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı limon suyu

Tabanı için:

2 subardağı kakaolu kek(rondoda çekilmiş veya elde iyice ufalanmış)
1 paket kepekli biskuvi
Yarım su bardağı erimiş tereyağ
3 kaşık süt

Yapılışı:
Kepekli biskuvileri rondoda toz haline getirelim,Çekilmiş kakaolu kekle karıştıralım.Erimiş tereyağ ve sütü de ekleyip iyice karıştıralım. bu karışımı 24 cm lik kelepçeli kalıbın alt kısmına yayalım.

Daha sonra peynirleri ve şekeri iyice çırpalım daha sonra yumurtaları tek tek kıralım ve diğer malzemeleride ilave ettikten sonra kelepçeli kalıba dökelim.
Kelepçeli kalıbın yarısına gelecek kadar fırın tepsisinin içerisine normal su koyup kelepçeli kalıbı suyun içerisine oturtalım. ben sedadan öğrenmiştem içerisine su sıçramaması için etrafına yağlı kağıtla sarıp biraz daha yükseltiyordum. cheescake piştikten sonra asla fırını açmıyorsunuz kendi halinde soğuyor. cheescake yi herzaman bir gün öncesinde hazırlarsanız tadı oturmuş olur çok daha güzel olur.

15 Haziran 2009 Pazartesi

Gezdim Gördüm


Tatil sezonunu biz erken başlattık.Mayıs ayı benim için çok yoğun geçtiği için Sitemle fazla ilgilenemedim.Etkinliğimi en güzel şekilde yapmaya çalıştım.Ben beğendim.Tekrar herkeze teşekkür ediyorum.

Eşimin sadece 15 gün izni olduğu için bu 15 günüde şehir dışındaki Annesiyle geçirmek istediği için bizimle tatile gelmedi.Eşimlede temmuzda çıkacaz inşallah.

6 Haziranda Kuzenim ,kız kardeşim, kızım ben gittik Antalyaya.Kimseye belli etmiyordum ama içten içe çok korkuyordum 9 aylık bir bebekle nasıl bir tatil olur diye.

Yolculuğumuz uçakla Antalya'yaydı kızımla ilk binişimdi. Basınçtan etkilenirmi diye korkuyordum tam havalandık 10 dakika geçmiştiki Kızım çığlık çığlığa.Ne yapsam nafile yalancı emzik almıyorYalancı emzik alınca basınç çok etkili olmuyormuş .Emziriyorum emmiyor bütün herkez bize bakıyor.Yapı olarakta başkasını rahatsız etmekten çekinen birisiyim.Kabus gibi bir yolculuktu.

55 dakikalık bir yolculuktan sonra iner inmez kızım bir gülücük bir gülükler Görmeniz lazım az önce gözleri ağlamaktan şişen o değildi sanki.Daha sonra 2.5 saatlik kara yolculuğuyla Antalya kumluca şah inn paradise oteline giriş yaptırdık. sağolsun kızım bu defa beni hiç üzmeden 2,5 saat hep uyudu.

Otelimiz çok güzeldi çok eğlendik diyebilirim.Sabah 10 da havuza gidiyorduk öğlenden sonra 3 veya 4 kadar havuza girip ondan sonra denize gidiyorduk akşam yemeğinden sonra canlı muzik eşliğinde türk kahvelerini yudumlamak çok keyifliydi.Havuz başında bebekler için uyku odaları vardı kızımı 2 kez oraya yatırdım 15 dakika sonra uyandığını anons ettiler.Ama şenzlogta uyuttuğumda abartısız 2,5 saat uyuyordu. Tatile çıkmadan önce çok korkuyordum ya dişini orda çıkarırsa diye 9 aylık oldu hala çıkmamıştı ve kork tuğum başımıza geldi.
tatilimizin son gününde kızım çok ateşlendi.Ben üşüttüğünü düşünürken.5 gün otelde kaldıktan sonra antalyada eşimin ablasına geçtik görümcem aa bu kızın dişi çıkmış diyince ben nasıl heyacanlandım anlatamam. Ateşinin sebebide anlaşıldı
Tabi bu görümceme pahalıya patladı.İlk dişi görenler hediye alması gerekirmiş'ya halasıda küpelerini aldı kızımın :))



Otelde çıkan yemeklerin hepsi çok güzeldi ama zeytinyağlılarıyla tatlıları muhteşemdi.Özellikle tatlıların şefini çok başarılı buldum.


Otele ait deniz Ne kadar ileri gidersen git hep bir insan boyu ve altı kum çok beğendim.

Eşimin ablasına geldiklten sonra'da sağolsun enişte hergün biryerlere götürdü.Burası manavgat şelalesi.Çok güzeldi önceki sene gittiğimde buraya gidememiştim şimdi gittim düden şellalesi kadar etkilemedi ama yinede güzeldi.

Mavgattan sonra sideye geçtik ben daha önce gezmiştim kardeşim ve kuzenimde görsün istedim ben çok seviyorum sideyi öyle yüksek otelleri göremiyorsun Bahçeleri rengarenk çiçeklerle kaplı küçük pansiyonlar. Benim çok hoşuma gidiyor.



Ve Düden şellalesi daha önce gittiğimde bayılmıştım çok güzel doğa harikası olan bir yer.Bu şellaleye benzer birde Artvinde var menuça şellalesi onuda görmeyi çok istiyorum tv de görmüştüm.İmkanım olsada türkiyenin bütün güzelliklerini karış karış gezebilsem