5 Ekim 2007 Cuma
Yaz turşusu
Aslında ben daha henüz kış turşumu koymadım bunu ağustos sonunda yaz turşusu olarak koymuştum Balıkların, kurufasülyenin ,bulgur pilavının yanında yemeği çok severim.Yaz turşusunun özelliği sirkesinin bol olması Henüz bitmedi ama az kaldı Bayramdan sonra kış turşumu koyacam karışık olarak.
Malzemeler
2 kilo küçük salatalık
2,5 su bardağı sirke
Göz kararı kaynamış soğumuş su
2 top sarmısak
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı tuz
Salatalıkları yıkadım çatalla 2-3 yerden deldim.kavonozun dibine biraz sarmısak ve tane karabiber koydum salatalıklardan dizdim ortaya gelince diğer sarmısaklarıda ilave ettim.Tuzunu sirkesini koydum daha sonrada soğumuş suyunu koydum karanlık oda ısısında eşkimesini bekledim eşkidikten sonra üzerinin barlanmaması için buzdolabında saklıyorum.Kış turşumu buzdolabına koymuyorum dışarda. Yaz turşusunu dolaba koyuyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ozlem'cim,
Yeni sayfan ve bannerin cok guzel olmus.
Tursuyada bayilirim.
ellerine saglik
merhaba bloğunuz pek güzel, ilk ziyaretim ama son değil :-) elinize sağlık...
Canım ne güzel turşular balıklar harika sofralar hazırlamışsın iftara sana misafir olmak lazım
sevgiler
Ümrancım çok teşekkür ederim bannerimi beğemmenede çok sevindim .
Yeşil kivi bende sizi tanımıyorum inşallah bundan sonra daha sık görüşürüz.
Canım benim ne kadar güzel olurdu.Çok ama çok sevinirdim.Çok özledim seni
Turşular çok parlak ve nefis görünüyorlar ,afiyet olsun..
Blogunun yaşıda kutlu olsun..sevgiler..
Özlemim, yaz turşun enfes. Turşuya bayılırım. Ama yapmasını beceremiyorum. yeniden bıkmadan tükenmeden deneyeceğim. ya da anneciğimin turşularını kıbrısa kadar taşıyacağım. Evet düşündümde sanırım taşıyacağım :))
sımmsıcak sevgiler...
Ellerine saglik, ama ben asagidaki mezgite takildim:)
Sevgiler ve iyi pazarlar.
Yorum Gönder