15 Eylül 2007 Cumartesi

Sobelendim.ve Ramazan pidesi

Yeni bir oyun başlamış sevdiğin 3 şeyi yazıyorsun .Canım arkadaşım Süheyla'cımda beni sobelemiş.Bende zaman kaybetmeden cevaplıyorum.
Severim
Misafir ağırlamayı özellikle sevdiklerimle,Ailemle bir arada olup yiyip içip eğlenmeyi.Bizim akrabalık bağlarımız sıkıdır biraraya gelmeyi çok severiz.
Severim
Mutfakta zaman geçirmeyi. Sürekli birşeyler yapmayı.Çok isterdim bir cafe'min olmasını. Bir iş olarak Mutfakta zaman geçirmeyi.Güzel şeyler yapmayı.
Severim
Gezmeyi görmediğim yerlere gitmeyi,Değişik kurslara gitmeyi,Sürekli yeni şeyler öğrenmeyi.Sinamayı,Tiyatroyu,Halk muziğini.
Bu kadar yeterli aslında yazacak çok şey var.
Bende bu oyuna sevgili zerrini ,Seda'yı ve,Gül'ü davet ediyorum kolay gelsin.
Ramazanın vazgeçilmezlerinden olan pideyi zerrinde görünce hemen yapmak istedim dün yaptım.Çok güzel oldu biraz pastane pidesi gibi oldu fırının'kinden daha güzel oldu gerçi biraz kalın oldu.Büyük borcama yaptım dahada büyük birşeye yapılabilirmiş.ortasına bıçakla çizgiler yapmıştım ama kaybolmuş Birazcıkda tombiş oldu tarif için zerrine teşekkür ederim.


Malzemeler
4,5 bardak un
1,5 bardak ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya(dr oetker kullanıyorum
Üzeri için
1 Yumurta
Susam ,Çörek otu
3 Yemek kaşığı mısır unu
Yapılışı unu, ılık su, şeker, maya, tuz, koyun yoğurun yumuşak bir hamur olsun .En az iki katına çıkıncaya kadar mayalansın.Daha sonra iki kaşık mısır unuyla tekrar yoğurun (benim mısır unum bitmişti yoğurmaya yetmedi Sadece bir yemek kaşığı tepsiye serpiştirdim)Bir kaşığınıda tepsiye serpin yağlamanıza gerek yok.
Masanın üzerinde pideyi merdaneyle açın biraz kenarları kalın ortası ince olsun bıçaklada şekil çizin yumurtayı sürün susam ,ve çörek otunuda serpin fırına verin.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Canımın içi Özlemim,

pideyi denemene çok sevindim. Sen yazınca farkettim. Tepsi büyüklüğünü vermediğimden bu sonuç çıktı. Umarım tadını beğenmişsinizdir. Görüntü nefis.

Sımmsıcak sevgiler...

Sobenide seve seve kabul ediyorum. EN kısa zamanda yayınlayacağım.

ozlemhan dedi ki...

Canımın içi fırında satılanlardan daha güzeldi teşekkür ederim tarif için

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık Özlemhan!Pide çok güzel görünüyor.Pişerken nasılda kokusu yayılmıştır mutfağa.En kısa zamanda denemem gerekiyor pide tarifini.

selamlar

ozlemhan dedi ki...

Bencede dene evde pişince başka oluyor tabiki.Yorumun için teşekkür ederim canım

Tuba dedi ki...

Pide nefis gorunuyor Ozlem'cigim. Mutlaka yapmali. Hayirli ramazanlar. sevgiyle

Adsız dedi ki...

Canımm ellerine sağlık piden nefis görünüyor.Uzun zaman oldu biliyorum uğrıyamadım yoğun geçti günlerim biraz kusura bakma.Kocaman öpüyorum seni güzel yürekli arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Açmamsı tadıyla , pastane pidelerini seviyorum bennnnnn !! Ellerine sağlık Özlemhan cım..Sıcacık mis kokulu pide için...sevgiler

ozlemhan dedi ki...

Tuğbacım sanada hayırlı ramazanlar.

Özlemcim nerelerdesin çok merak ettim. Neyse döndün.Hayırlı ramazanlar.

Burçin'cim Bence ramazan çıkmadan dene.eminim beyenirsin

munevver dedi ki...

Özlem Merhaba!

Ramazanda pidesiz olamıyoruz değil mi? Sonrasında niye aramıyoruz acaba? Sıcak sıcak, o kokusu yok mu, tereyağ ve peynirle, nefis nefis. Eline sağlık. Çok güzel görünüyor.
Nane Limon

Adsız dedi ki...

Özlemciğim piden nefis olmuş....ellerine sağlık caınmcım...

özlem