3 Eylül 2008 Çarşamba

ŞEKER PARE


Daha öncede bahsettiğim gibi.Ramazanda bizim hergün mutlaka tatlı yapılır özelliklede şerbetli tatlılar. Ramazanın ilk günü bu şekerpareyi yapmıştım.2 yıl öncede yayınlamıştım ama resim silinmiş bende tekrardan yayınlıyorum.

YAPILIŞI
1 Oda sıcaklığında margarin
1Yumurta sarısı üzerine
1/2 su bardağı irmik
1/2 çay bardağısıvı yağ
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Elinize yapışmasın hamur Ama hamurunuz yumuşak bir Hamur olsun.Şerbetli tatlılarda Hamur ne kadar yumuşak olursa okadar güzel şerbet çeker.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın avucunuzda şekil verin tepsiye dizin üzerlerine fındık koyun fırına verin 180C pişince üzerlerine sıcakken şerbetini dökün.
ŞERBETİ
4 SU bardağı şeker
4 SU bardağı su
Aşağı alacağınız zaman limon suyu

Denemenizi tavsiye ederim ağzınızda dağılıyor
Afiyet olsun