5 Mayıs 2007 Cumartesi

KIRMIZI BİBER KAHVALTILIK


Kahvaltıda çok güzel bir tarif oluyor annecim hersene yapar derin dondurucuya koyarız çok uzun süre dayanmadığı için . Bundan sonra kırmızı biber çok çıkar bence bir deneyin derim.
Biz çok yapıyoruz ama size az ölçülerle vereyim beğenirseniz tekrar yaparsınız.
2 Kilo kırmızı biber
1 kilo patlıcan
1 top sarmısak
1,5 Çay bardağı sıvı yağ
Tuz.Arzuya kalmış toz kırmızı biber
İstediğiniz kadar ceviz
Yapılışı
Kırmızı biberleri yıkıyoruz fırında közlüyoruz kabuklarını soyuyoruz aynı işlemi patlıcanlarada yapıyoruz bunları robattan geçiriyoruz Bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz bu karışımla birlikte bir süre pişiriyoruz sarmısağıda ilave ediyoruz baharatlarınıda ilave ediyoruz. Biraz pişsin Daha sonra aşağı alınca biraz soğutup üzerine ceviz serpiştirip kahvaltılarda yiyoruz fazlasını derin dondurucuya koyuyoruz.